Godine su samo broj


Činjenica je da kako mi starimo, tako stari i naša koža ali to ne znači da ne može da bude lepa. Stručnjak za lepotu Jacquie Carter otkriva sve o tome kako da sačuvate svoju kožu da bude mlada onoliko koliko se vi mlado osećate…

“Postoje dve vrste starenja kože; hronološko i zbog faktora iz spoljne sredine. Hronološko starenje podrazumeva sve prorodne stvari koji nam se događaju dok starimo: 1) gubitak kolagena i masti što dovodi do finih linija i mlitavije kože; 2) uticaj hormona što izaziva da koža bude suvija; i 3) gravitacija koja sve vuče na dole i čini da naša koža izgubi svoju čvrstinu.

Starenje usled uticaja iz spoljne sredine s druge strane je direktno povezano sa našim načinom života. Naše dobre i loše navike se ogledaju na našoj koži, od ishrane, vežbanja, izlaganja suncu i nezi kože koja ima svog udela u tome. Dobra vest je da postoje dve stvari koje možemo da uradimo da održimo zdravu, čistu i lepu kožu čak i dok starimo.”

Zdrava ishrana, sa dodacima ishrani gde je potrebno. Korisno je uzimati masnu ribu ili riblje ulje u vidu suplementa jer EPA i DHA doprinose normalnom radu srca. Hrana bogata vitaminima ima više koristi za kožu i kosu, kao što je održavanje kože zdravom (vitamin A), normalno stvaranje kolagena (vitamin C) i zaštita ćelija od oksidativnog stresa (vitamin E).

Aktivan način života. Zašto svoje otkucaje srca ne biste ubrzali treningom Samanthe Clayton ili jednostavno promenili način života, npr. idite stepenicama, ne liftom!

Režim svakodnevne nege kože sa klinički testiranim proizvodima kao što su Herbalife SKIN®. “Dobar serum, dnevna hidrantna i bogata noćna krema su neophodne za održavanje vlažnosti kože i ishranu tena.”

Zaštita kože od izlaganja suncu. Proizvodi poput Herbalife SKIN hidrantne kreme sa zaštitnim SPF faktorom su odličan izbor!